Op mijn 17e had ik weinig zelfvertrouwen en leefde ik niet heel gezond. Ik liet me vaak leiden door angst, zag veel problemen en bleef hierdoor eigenlijk stilstaan. Ik was echt nog een jongetje in de grote boze wereld. Ik heb toen besloten dat ik radicale verandering nodig had en sindsdien ben ik aan een ontwikkelingsproces begonnen waarbij ik in aanraking ben gekomen met het boeddhisme en later het taoïsme. Inmiddels ben ik 27 jaar oud en houd ik me dus ongeveer een decennium bezig met zelfontwikkeling, boeddhisme en het proberen begrijpen van de mens (nog niet gelukt!).

Het ontdekken van boeddhisme heeft mij persoonlijk erg geholpen in het overwinnen van allerlei angsten en het ontwikkelen van mezelf. Ik vind het een mooi gedachtegoed, het betekent veel voor mij en dat deel ik graag met anderen. Met deze website wil ik een uitlaatklep creëren voor mezelf en hopelijk van gedachten wisselen met andere mensen die geïnteresseerd zijn in boeddhisme en de mens.

Ik heb bedrijfseconomie gestudeerd en heb een liefde voor cijfers en analyse. Ik ben actief als financieel adviseur in het dagelijks leven. Mijn echte interesse is echter het gedrag van mensen en ik verwonder mij dagelijks over de rol die we spelen naar elkaar.

Waarom doen we wat we doen? Waarom doen mensen wat ze niet leuk vinden? Hoe werken onze denkpatronen en hersenen?
Waarom zijn gefrustreerde mensen altijd gefrustreerd en blije mensen bijna altijd blij? Wat doet energie van mensen in een groep?
Hoe zit het met al die verwachtingen en meningen die bestaan?

Door dit soort vragen en gedachten kom ik in aanraking met onderwerpen zoals het boeddhisme, taoïsme, mediteren en minimalisme. Ik laat mijn interesse mij leiden in het maken van deze website en weet dus niet welke kant het precies op zal gaan. Voor mij is deze website maken in ieder geval al een prachtig avontuur! Ik hoor uiteraard graag wat je van de site vindt!

De Boeddhist